Yapay Zekânın İş Dünyasına Etkisi Ele Alındı
Yazı Fontu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından ‘Yapay Zekâ Araçlarının İş Modellerinde Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Eğitimi’ gerçekleştirildi. BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen programa, Bursa Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin ile alanında uzman isimler katıldı.


Yapay zekânın iş dünyasındaki etkisine dair bilgilerin paylaşıldığı seminerde konuşan Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, yapay zekânın işletmelere olan katkılarıyla ilgili verimli bir seminer gerçekleştirdiklerini ifade etti. Son yıllarda büyüyen dev verileri işleyebilmek ve bunlardan anlamlı sonuçlar çıkarabilmek için birçok firmanın yapay zekâyı kullanmaya mecbur kalacağının altını çizen Bilgin, “Her işletme yapay zekâyı kullanması gerektiğini bilmek durumunda. Dönüşümün dışında kalanlar ticaret hayatından belki de silinecekler. Bizler bugün katılımcıların yapay zekâyla kendi verimliliği ve karlılıklarına nasıl pozitif yönde etki edebileceklerini öğrenmelerini amaçladık. Firmalarımıza bu süreçlere nasıl adapte olunacağı ve çalışanların ön yargısının nasıl aşacağı konusunda bilgilerimizi aktardık. Etkinliğimizin katılımcılar ve bizler için aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


“Yapay Zekânın Fırsatlarından Faydalanmalısınız”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, yapay zekânın veri analizi, öğrenme yeteneği ve karar verme süreçlerini otomatize ederek, iş dünyasında ve günlük yaşamımızda devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Batmaz, Bursa’nın, sanayi ve ticaretin kalbi olarak, yapay zekânın sunduğu fırsatlardan en üst düzeyde faydalanması gerektiğini ifade etti. Eğitmen Veli Bahçeci ise “Bugün 200’den fazla katılımcıyla, yapay zekânın iş dünyasındaki rolünü ve etkin kullanım yollarını konuştuk. Yapay zekânın iş modellerine etkisi ve bu teknolojinin iş dünyasında nasıl kullanabileceğini göstermeyi amaçladık” dedi.

30 Ocak 2024