Afetlere Karşı Direnç İş Birlikleriyle Artıyor
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Anadolu Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği (ANASAR) arasında iş birliği protokolü imzalandı.  İmzalanan protokolle, afete hazırlık için ANASAR tarafından BTÜ personeli ve öğrencilerine eğitim verilecek, afete karşı çeşitli iş birliklerine gidilecek.


İş birliği protokolü, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ile ANASAR Derneği Başkanı Sinan Cem İyihuylu tarafından imzalandı. İmza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Afet Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Burak Arıcak ile Afet Yönetim Koordinatörü Yardımcısı Araştırma Görevlisi Ömer Faruk Karan da katıldı. Yapılan iş birliği çerçevesinde afete karşı çeşitli organizasyonlarda bulunulacak. Öğrenci ve personele yönelik afet durumlarına hazırlık eğitimleri, ANASAR ile birlikte planlanacak. Ayrıca olası afetlerde BTÜ personeli ve öğrencileri akredite olmuş arama kurtarma ekiplerine destek verecek. Yapılan iş birliği çerçevesinde ANASAR Derneği, BTÜ’ye 4 adet çelik konstrüksiyon tahsis etti.


Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını ve buna önlem almak için BTÜ’nün pek çok çalışmanın yanında iş birliğine de gittiğini ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Afetler kaçınılmaz bir gerçek. Bu gerçeğin farkında olmakla beraber önlemimizi almamız da şart. Bu kapsamda Üniversite olarak bilimsel anlamda araştırmalarımızla çeşitli kuruluşlara destek verirken diğer yandan da imzaladığımız protokollerle afete karşı direncimizi artırmaya çalışıyoruz. ANASAR ile imzaladığımız protokolün de bu manada çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. 

17 Ocak 2024